Sziklába vájt történelem - 2023. 10. 20.

10 900 Ft

sziklaba-vajt-tortenelem-2023-10-20-1

Idén utoljára kerül megrendezésre október 20-án, pénteken a „Sziklába vájt történelem – Árnyak és fények a Várnegyedben” a Sziklakórház Atombunker Múzeum, a Duna-Ipoly Nemzeti Park, valamint a Mátyás-templom közös esti tematikus programja, amely a Budai Várnegyed három különleges helyszínét mutatja be egy tematikus séta során!

Az érdeklődők a Sziklakórház hátborzongató orvosi kellékei és drámai történeteit bemutató tárlatvezetése után, a Budai Vár-barlang természetes eredetű labirintusszerű pincéit járják be, majd végül a 800 éves Mátyás-templom kilátóteraszán élvezhetik a fővárosra tekintő kivételes panorámát.

A túrák 17:00-től kezdve félóránként indulnak a Sziklakórházból, időtartamuk 1,5-2 óra.

Maximum csoportlétszám: 15 fő.

Jegyvásárlás kizárólag online!

A túrán 12 éves kor felett lehet részt venni!

A program nem akadálymentesített! Mind a barlangrendszerben, mind a Mátyás-templomban jelentős mennyiségű lépcső megmászása várja a látogatókat!

A Múzeumban 15-18°C, a Vár-barlang területén körülbelül 12°C fok van, így érdemes melegen öltözni, zárt cipőt viselni.


EHHEZ A PROGRAMHOZ NEM KAPCSOLÓDIK ONLINE JEGY! RENDELÉST ÉS SIKERES FIZETÉST KÖVETŐEN AUTOMATIKUS VISSZAIGAZOLÓ EMAILT KAP, A PROGRAMON ENNEK A BEMUTATÁSÁVAL LEHET RÉSZT VENNI.


Részletes program:

A program a Sziklakórház Atombunker Múzeumban kezdődik, a résztvevők a Sziklakórház földalatti létesítményének egykor szükségkórházként funkcionáló termeit járhatják be, ahonnan egy üvegajtón át léphetnek majd a Duna-Ipoly Nemzeti Parkhoz tartozó természetes barlangba.

A földalatti termek és folyosók hosszú során keresztül fény derül rá, hogy az évszázadok során hogyan alakultak át a természetes eredetű barlangüregek labirintusszerű pincékké, és hogyan hasznosították őket a legkülönfélébb módon a borospincétől a börtönön át az óvóhelyig.

Rövid pihenő után a közel 800 éves Mátyás-templom felé indulunk, célunk a templom 360 fokban körbejárható panorámaterasza lesz, ahonnan lehetőség nyílik megcsodálni Budapest esti fényekben úszó lenyűgöző látványát, és a város legszebb látnivalóit. Mindeközben megismerkedhetünk a templom tornyaival, történetükkel és a hozzájuk kapcsolódó legendákkal.


A programra vonatkozó speciális szabályok:

  • A túrán saját felelősségére vesz részt!
  • A túrán 12 éves kor felett lehet részt venni!
  • A program nem akadálymentesített! Mind a barlangrendszerben, mind a Mátyás-templomban jelentős mennyiségű lépcső megmászása várja a látogatókat.
  • Fényképezni a Sziklakórház múzeum területén nem szabad.
  • A múzeumban 16-18 °C, a várbarlangban 12 °C fok van, így érdemes melegen öltözni és zárt cipőben érkezni.
  • A program a Sziklakórház Atombunker Múzeumban kezdődik és a Mátyás templomban ér véget.


Időpont