Összegyűjtöttük Önöknek a legtöbbször előforduló kérdéseket:

Szükséges bejelentkezni a látogatáshoz?

8 fő alatti létszám esetén normál nyitvatartási napokon nem tudnak bejelentkezni. Az egyéni látogatók számára tárlatvezetéseket indítunk minden egész órakor magyar és angol nyelven, külön csoportban. A látogatók érkezési sorrendben tudnak részt venni túráinkon, ezért érdemes legalább 20 perccel a kiválasztott időpont előtt megérkezni és kifizetni a tárlatvezetés díját a helyszínen. Csoportjaink minimum 1 fő, maximum 25 fős létszámmal indulnak.

8 és 14 fő közötti létszám esetén az egyéni látogatói csoportokhoz tudnak csatlakozni előzetes regisztrációval. A regisztrációnak minimum 2 munkanappal az érkezés előtt meg kell történnie email-ben vagy a weboldalon keresztül.

15 fő feletti csoportoknak kötelező a regisztráció legalább 2 munkanappal a látogatás tervezett időpontját megelőzően email-ben vagy a weboldalon keresztül.

 

Telefonon keresztül nem áll módunkban regisztrációt fogadni.

Egyénileg is lehet látogatni a Sziklakórházat?

Minden egész órában indul vezetett csoport a nyitvatartási időben. Egyéni látogatóink ehhez tudnak csatlakozni. Az idegenvezetés ára a jegyárban benne van. Felügyelet nélküli belépésre, vezetés nélküli múzeumlátogatásra biztonsági előírások és értékvédelmi okok miatt nincs lehetőség.

Milyen hosszú egy túra?

A program 60 perces és körülbelül 1 km-es utat tesz meg a csoport, amely során a kórházi és gépészeti rész megtekintésre kerül, valamint betekintést nyerhetünk a harctéri elsősegélynyújtás fontosságába és fejlődésébe.

Lehet a látogatás napján online jegyet vásárolni?

Igen, az adott tárlatvezetésre az online vásárlási lehetőséget a program indulása előtt 30 perccel zárjuk le. Ezt követően a helyszínen, érkezési sorrendben lehet a szabad helyeket lefoglalni.

Hányszor lehet felhasználni az online vásárolt jegyet?

Minden online vásárolt jegy egy alkalommal használható fel.

Csak bankkártyával fizethetek, ha online szeretnék vásárolni?

Igen. Online webáruházunkban értékesített Jegyek és Termékek kizárólag online bankkártyával vásárolhatóak meg, közvetlenül a megrendelést követően.

Nem sikerült a bankkártyás fizetésem. Mi a teendő?

Biztonsági okokból egy adott rendelést csak egy alkalommal van lehetőség online bankkártyás felületen keresztül kifizetni. Ha a fizetés nem sikerült, új megrendelést kell leadni.

Online megvásároltam elővételben a jegyemet, de nem tudok elmenni. Mi a teendő?

Vevő a 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet 29. § (1) bekezdésének l) pontjának értelmében elállási jogot a vásárlást követően nem gyakorolhat, tekintettel arra, hogy szabadidős tevékenységekhez kapcsolódó szolgáltatás egy meghatározott időpontra szól. A jegyek visszaváltására, a vásárlási érték visszatérítése tehát nem lehetséges.

Nincs nagyon hideg?

A létesítmény területén állandó 15-18 °C fokos hőmérséklet van. Télen kabátban kényelmes, azonban nyáron ez hűvös lehet, ezért egy pulóvert érdemes hozni. Ennek hiánya esetén díjmentesen biztosítunk autentikus halinákat (ujjatlan körgallér) a helyszínen, továbbá katonai zubbony és a Sziklakórház logójával ellátott pulóver is megvásárolható kedvező áron a szuvenír boltunkban.

Lehet bent használni a mobiltelefont?

A létesítmény 15 méter mélyen a föld alatt van, kb. 1 méter vastag betonfalakkal körülvéve. Telefonálni csak az előtérben tudnak, mert a kiállítás területén nincs térerő.

Milyen nyelven van az idegenvezetés?

Magyarul és angolul. Audioguide-ok elérhetők belépéskor az angol programon résztvevő látogatók számára francia, német, olasz, orosz és spanyol nyelveken.

Előzetes csoportos bejelentkezés esetén felár ellenében német vagy igény szerinti egyéb nyelven is biztosítunk vezetést, amennyiben kapacitásunk lehetővé teszi.

Szép kártyával vagy bankkártyával lehet fizetni?

Igen, lehet! Bankkártyákat (pl. Visa, Mastercard) elfogadunk (kivéve American Express). A SZÉP kártyák közül szintén az összeset (OTP, MKB, K&H) használhatják nálunk, a szabadidő alzseb terhére.

Lehet fényképezni?

A tárlatvezetés során nem szabad fényképezni, videó- és hangfelvételeket készíteni.

Kisgyermekek látogathatják a létesítményt?

A látogatás 6 éven aluli gyermekek számára nem megengedett, 12 év alatt nem ajánlott. A 12 év alatti gyermekek szülői hozzájárulással vehetnek részt a tárlatvezetésen. A kiállítás egyes elemei lelkileg megterhelőek lehetnek, félelmet kelthetnek a 12 éven aluli látogatókban, károsak lehetnek a gyermekek szellemi fejlődésére nézve, illetve bizonyos információkat koruknál fogva nem érthetnek meg vagy félreérthetnek.

Mozgáskorlátozottaknak látogatható?

A tárlatvezetés háromnegyede tekinthető meg kerekesszékkel. A kórház területe akadálymentesített, tehát mozgássegítő eszközzel megközelíthető. A gépészeti részt a szintkülönbségek, szűkös ajtókeretek és sok lépcső miatt számukra nem ajánljuk.

Újságíró- és idegenvezető-igazolvánnyal ingyenes-e a belépés?

Alapesetben nem. Idegenvezetőkkel szerződéses kapcsolat esetén vagy ha csoportot hoznak, akkor ingyenes a belépés. Amennyiben újságíró cikket szeretne publikálni a Sziklakórházról, előzetes regisztrációt követően (marketing@sziklakorhaz.hu) ingyenes a látogatást biztosítunk számára. A helyszínen ki kell tölteni egy nyilatkozatot, majd a cikk megjelenése előtt a publikációt egyeztetni kell illetékes munkatársunkkal.

Nyitva tart hétfőn a Sziklakórház?

Igen, múzeumunk egész évben látogatható hétfőtől vasárnapig 10:00-től 19:00-ig. Az utolsó magyar nyelvű túra 18:00-kor indul, az utolsó belépés angol nyelvű tárlatvezetésünkre 19:00-kor van.

Kutyát lehet bevinni a Sziklakórházba?

Nem, vakvezető kutya kivételével semmilyen állat nem vihető be a múzeum földalatti, zárt területére. Köszönjük a megértést!